PROJECTEN

Sinds 1996 hebben we honderden mensen geholpen bij het uitoefenen van een vak, zoals: timmerman, metselaar, loodgieter. Maar ook hebben we naaimachines en rolstoelen gebracht naar een nieuwe bestemming.

Bestemmingen van opgeknapte goederen

Voor Vraag en Aanbod Internationaal en

 

zelfstandige Projecten van SWU.

Vraag en Aanbod Internationaal Alphen
We zijn een “derde wereld werkplaats” van ons moederbedrijf Vraag en Aanbod Internationaal Alphen (VAI). Bij onze oprichting in 1996 waren er 15 werkplaatsen in Noord-Brabant. Nu zijn er nog 6 over, namelijk in Alphen, Teteringen, Huijbergen, Sprundel, Culemborg en Uden. De stichting Vraag en Aanbod Internationaal te Alphen inventariseert bij hun intermediairs in Tanzania en Oeganda de behoefte aan gereedschap en naaimachines voor technische scholen en kleine zelfstandige ondernemers. De intermediair beoordeelt de aanvraag en plaatst een order bij VAI. Vraag en Aanbod Internationaal zet de opdrachten voor het leveren van deze goederen uit bij de werkplaatsen en zorgt ondertussen voor betaling van de aangeleverde partij goederen en het transport per zeecontainer. Zij verzorgen de logistiek. Jaarlijks gaan er vier containers met goederen naar Tanzania en Oeganda. Dat is ongeveer 75% van onze productie.

Zelfstandige Projecten van SWU.
Verder bedient de Solidariteitswerkplaats Uden zelfstandig enkele projecten van burgerinitiatieven zoals de levering van fietsen aan Caritas Sint Petrus Uden voor mensen met een smalle beurs en naaimachines aan een naaiclub van allochtone vrouwen en fietsen voor vluchtelingen met een verblijfstatus. Verder leveren we kisten met gereedschap aan klusdiensten. Ook worden partijen gereedschap en naaimachines geleverd aan de technische scholen van de Watoto-Foundation in Arusha Tanzania en de Rhino Secondary Technische School in Gonja Tanzania.

Scroll naar boven