DE STICHTING

Gerard Brouwer

Secretaris

Ton van der Vegt

Voorzitter

Marc Verhagen

Penningmeester

Wout Hanegraaf

Bestuurslid en technisch specialist

Rinus van Helvoirt

Bestuurslid

Wie zijn wij en wat we doen?

Wij zijn een organisatie van enthousiaste vrijwilligers. Wij knappen gebruikte goederen weer op, zodat ze in de Derde Wereld opnieuw gebruikt kunnen worden.

Ook ontmantelen wij graag bedrijven en wenden de verwijderde materialen nuttig aan of bieden deze materialen gescheiden bij een metaalinzamelbedrijf.

Wat we herstellen varieert van fietsen, rollators, rolstoelen, hand- en elektrische naaimachines, tot hand- en elektrische gereedschappen. Zo stellen we gereedschapsets samen voor timmerlieden, elektriciens, loodgieters, metselaars, automonteurs en vele anderen beroepen. De herstelde spullen gaan naar diverse projecten in de Derde Wereld. Daar krijgen mensen die onze goederen gaan gebruiken een kans voor een betere toekomst. 

 Met ons werk bereiken we meerdere doelen tegelijkertijd:

– Nog bruikbare spullen worden optimaal benut. 

– Mensen in ontwikkelings-landen krijgen kansen voor een betere toekomst.

– In onze werkplaats kunnen vrijwilligers zinvol werk verrichten.

– De Solidariteitswerkplaats streeft naar een ontwikkelingssamenwerking die bescheiden, effectief en gelijkwaardig is.

Met enige regelmaat organiseert de Solidariteitswerkplaats inzamelingsacties, ook brengen particulieren zelf hun overtollige goederen naar de werkplaats. De Solidariteitswerkplaats Uden werkt met andere werkplaatsen in Nederland samen onder de paraplu van Vraag en Aanbod Internationaal te Alphen(VAI)

 

 

Deze stichting, die het idee van de werkplaatsen in 1984 in Nederland introduceerde, beoordeelt en coordineert de projecten en draagt zorg voor het vervoer van de goederen. Hulpvragen vanuit de Derde Wereld worden door VAI zorgvuldig gewogen; de gevraagde goederen moeten helpen de werkgelegenheid en het welzijn van de gemeenschap daar te verbeteren. In de werkplaats wordt ook gewerkt aan aanvragen door anderen. Er komen steeds meer kleinschalige ontwikkelingsprojecten van de grond. Een aanzienlijk deel van de door ons gereviseerde goederen gaat daar naar toe.

Om al die naaimachines, gereedschappen en fietsen te kunnen reviseren is natuurlijk veel geld nodig. Hierin wordt de Solidariteitswerkplaats financieel ondersteund door de Wilde Ganzen, het bedrijfsleven en banken te Uden, en religieuze ordes en instellingen.

Ook U kunt het nodige doen en niet alleen door het inbrengen van gebruikt gereedschap. Steeds meer mensen besluiten bij jubilea, bruiloften en andere gelegenheden een bijdrage voor een goed doel op hun verlanglijstje te zetten. 

 De Solidariteitswerkplaats is zo’n goed doel! Giften aan onze stichting zijn aftrekbaar. We zijn een erkende ANBI instelling: een Algemeen Nut Beogende Instelling.

Het werk in en voor de Solidariteitswerkplaats wordt gedaan door 35 vrijwilligers in de leeftijd van 55 tot 88 jaar.

Onze Vrijwilligers 2023

Scroll naar boven